Türkiye’de farklı, kaliteli müzisyenler, dinlenilmesi gereken albümler çıkıyor. Ama bunlardan kaç kişi haberdar? Fate Fat, Baler, Art Diktator, Kırıka gibi isimlerle sizleri tanıştırmak istedim.
FATE FAT
Fate Fat lakabıyla müzik yapan Adana’lı Fatih Ucum Adana’daki gettoları şarkılarında anlatıyor. Fate’nin , “Bizik” yani biziz şarkısına çektiği klibin izlenme oranı Youtube’da bir milyonu geçti. Kliplerini kendi imkanlarıyla çeken Fate Fat’in ortaya çok iyi işler çıkarttığını söyleyebiliriz. Hatta kısıtlı imkanlarla profosyonel klipler çekebilen bu adam İstanbul’daki klip yönetmenlerine bu konuda ders bile verebilir. Akıcı tarzı, başarılı alt yapıları ve çok iyi kullandığı sokak diliyle dikkat çeken Adanalı rapçinin yeni şarkılarını merakla bekliyoruz.
ART DIKTATOR
Art Diktator ismiyle müzik yapan Hakan Nurcanlı’nın müzik geçmişi 20 yıldan fazla. Nurcanlı Kendisini “Rol yapan insanların arasında ayakta kalmaya çalışan bir savaşçıyım” diye tanımlıyor. Kısa bir süre önce “Ultimo Disco Inferno” isimli E.P.sini yayınlayan Art Diktator yaptığı müziği “dark energy” olarak tanımlıyor. Endüstriyel, elektro, dans, rock sularında yüzen Art Diktator’un yazdığı Türkçe şarkı sözleri ise oldukça provokatif. Geçen yıllara, yaşadığı şanssızlıklara, imkansızlıklara aldırmadan kendi müziğinin yolunda ilerleyen bu adam Türkiye’deki en sıradışı isimlerden biri. Onun çok tanınmamasının en büyük nedeni ne yapıyorsa içinden geldiği gibi yapmasından, cüzdanını kabartmak ya da insanlara şirin görünmek gibi bir kaygı taşımamasından kaynaklanıyor.
KIRIKA
Yaptığı müziğe “Şehirli halk müziği” diyen Kırıka bu tanımın içini fazlasıyla dolduruyor. Ege çıkışlı grubun müziğindeki ege havasını hissetmemek mümkün değil. Şarkılarında zeybekler, rebetikolar, oyun havalarını barındıran topluluğun albümünü dinlerken büyük keyif alıyorsunuz. “Yılların ettiği” isimli albümleri içten, eğlenceli, samimi, dostlarla bir araya gelince hep beraber eşlik edilecek, oynanacak bir albüm. Tek başınıza dinlerken güzel, arkadaşlarınızla dinlerken daha da güzel bir albüm. Bugün meyhanelerde nasıl eski şarkılar dinleniyorsa yirmi yıl sonra da meyhanelerde rakı içilirken Kırıka dinlenecek.
Baler Eskibatman, 80’li yılların ikinci yarısından itibaren Ankara ve İstanbul’da müzik yaptığı gruplarla sahneden inmeyen, müzikten kopmayan aynı zamanda özel bir şirkette yöneticilik yapan bir iş adamı. O,iş hayatının yoğunluğu nedeniyle “Kahve Molası” isimli ilk albümünü kısa bir süre önce çıkarabildi. Albümde günlük hayattaki şikayetler, serzenişler, özlemler anlatılıyor. Şarkıları dinlerken kendi hayatınızdan örnekler aklınızda canlanıyor. Yani arkadaşlarınızla kahve içerken konuşup, paylaştıklarınızı “Kahve Molası” nda bulabilirsiniz. Pop Rock tarzındaki “Kahve Molası” güzel bir albüm.
Ali Mert Alan