Enslaved geliyor!

Progresif metal, shoegaze ve black metal türlerinin efsane topluluğu Norveçli Enslaved, güçlü canlı performansıyla 4 Nisan’da Zorlu PSM Studio’da!

 

1991 yılında Norveçli iki gitarist Ivar Bjornson ve Grutle Kjellson tarafından adeta Nordik metale övgü niteliğinde kurulan Enslaved, ilk günlerinden itibaren metal müziği Viking temalarıyla biraraya getirerek benzerlerinden ayrışıyor. Osmose Productions etiketiyle ilk albümleri “Frost”u 1994 yılında yayınlayan topluluk, sayısız şarkı ve 14 stüdyo albümüne imza atarak İskandinav metal sahnesinde hızla liderliğe yükseldi.

Enslaved 20 yılı aşkın süredir Nordik metalin manifestosunu yazarak, zekice üretilen, üstün kaliteli bir sound’u metal müziğe armağan ediyor. Nordik mitolojiden beslendiğini şarkı sözlerinde belli eden grubun müzik eleştirmenlerinden tam not alan albümleri için “saykodelik bir sesi neredeyse Pink Floyd’un izinde bir black metal” ile buluşturduğu söyleniyor.

2008 yılında yayınladıkları albümleri “Vertebrae” Terrorizer Magazine tarafından yılın albümü seçildi ve bu yayını Avrupa’da yoğun bir turne programı takip etti. Enslaved’in son albümü “E” (2017) ile daha progresif bir sese yaklaştığını söylemek mümkün. Grubun kurucularından Kjellson’a göre grubun dahiyane yeni sesi rocktan, jazzdan ve geleneksel Viking müziğinden izler taşımakta. Grubun ilham kaynakları arasında ise Pink Floyd, King Crimson, Rush, Genesis, Darkthrone ve Bathory gibi isimler bulunuyor.